keçe çantalar

Keçe çanta yapımı tasarım çantaları sevenlerin araştırdığı bir konudur. Puduhepa Ailesi’nin el emeği ürünleri arasında keçe çantalar, örme bebekler ve işlemeli eşarplar gibi birçok ürün yer almaktadır. Her biri özenle hazırlanan ürünlerde üreten kadınlar ürettikleri ürünler ile hem şehrin turizminin gelişmesine katkı sağlıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyorlar.

Kadınların günlük hayattaki başlıca aksesuarı olan çanta, Puduhepa Ailesi’nin emekleriyle keçe olarak da hazırlanabiliyor. Tasarım çanta sevenler, yüksek kalite arayanlar için keçe çantalar oldukça fazla talep görmektedir. Keçe çantalar göze hitap eden şık tasarımlarıyla meraklılarıyla buluşuyor!

Keçe Çanta Nasıl Yapılır ?

Puduhepa Ailesi’ndeki yetenekli kadınlar kendi yaratıcılıkları ve becerilerini kullanarak keçe çantalar hazırlıyorlar. El emeği ürünlerin her birinde olduğu gibi burada da emek ve çalışma ön plana  çıkıyor.

keçe çantaKeçe, geçmişi çok eskilere dayanan bir tekstil ürünüdür ve müzik aletlerinden çantaya, cüzdana kadar çeşitli giyim eşyaları için kullanılmaktadır.

Keçe, koyun, tavşan, deve, lama gibi memeli hayvanların yünleri ile tiftik keçisinin kıllarının su, sabun ve ısı yardımıyla oluşturulan alkali bir ortamda liflerinin birbiri arasına girmesi ile elde edilen atgısız-çözgüsüz sıkıştırılmış tekstil örneğidir.

Keçe çanta yapımı için keçeleri öncelikle bütün bir parça halinde almanız ve aldığınız keçeyi istediğiniz şekil ve kalıba göre kesmeniz gerekiyor.

Kesilen keçenin üzerine istediğiniz figürü kalem yardımı ile çizerek ardından etamin veya orlon ip ile birleştiriyorsunuz.

Çantaların kulp kısımları için de yine tercihinize göre ister keçeden ister tahta kulptan yararlanarak çantanızı tamamlıyorsunuz.

Keçe çantanızı bu yolları izleyerek ve biraz da kendi becerilerinizi ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında Puduhepa Ailesi’nin ürünleri arasında kırmızıdan pudra rengine, karesinden yuvarlak şekline kadar bir sürü çanta inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

keçe çantalarPuduhepa’da keçe çanta modelleri açısından oldukça zengin bir katalog görüntüleyebilirsiniz. Çantaların üzerinde birden çok çiçek tasarımlı olanları bulabileceğiniz gibi Puduhepa Ailesi’nin faaliyet gösterdiği ve geçmişi çok eski yıllara dayanan bölgenin ismi yazılı olan çantaları da bulabilirsiniz. Hattuşa yazılı çantalar, Boğazkale yazılı modeller ve farklı birçok figür içeren çantalar ile yöresel hediyelik eşya isteğinizi de karşılayabilir ve çantaları sevdiklerinize hediyelik eşya olarak da alabilirsiniz.

Keçe çanta yapımını bir de Puduhepa Ailesi üyelerinden Nurten Hanım’dan dinleyin:

Portföy Çanta Nasıl Yapılır ? Üyemiz Nurten anlatıyor !

Nurten Hanım Puduhepa Ailesi Kadın Kooperatifimizin bir üyesi … Üyemiz Nurten sizlere ürettiğimiz portföy çantalarımız hakkında bilgi veriyor. Çok yakında …

Keçe çanta modelleri incelemek, keçe çanta fiyatlarına bakmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Gizlilik Seçenekleri
Bu web sitesi kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internette çalışmak çezelerler kullanılabilir. Bu çerezlerin bu web sitesinde kullanılmasını kabul edersiniz.